Valtuusto hyväksyi uuden strategian – joka päivä parempi

Kaupunginvaltuuston kokouksessa hyväksyttiin erittäin merkittävä linja- asiakirja eli kaupunkistrategia. Strategiaprosessi on ollut hyvin johdettu ja tämä varmasti selittääkin sen, että strategia hyväksyttiin ilman suurempia vastalauseita.

Kokoomuksen rooli strategian taustalla on merkittävä. Asian ympärillä on työskennelty ahkerasti, koska yhteinen huolella valmisteltu strategia on luotettavan päätöksenteon perusta.

Hyväksytyllä strategialla halutaan turvata kasvun edellytykset. Salon ylivoimaisesti suurin ongelma tällä hetkellä on laskeva väkiluku. Saloon tarvitaan vetovoimatekijöiden lisäksi pitovoimatekijöitä. Toimivat lähipalvelut ovat perusedellytys vetovoimaiselle ja pitovoimaiselle Salolle. Strategiaan tehtiin vielä loppuvaiheessa melko selkeä linjanmuutos pitkälti Kokoomuksen aloitteesta. Oppimisympäristöjen osalta palveluverkkoon halutaan taata työrauha. Mikäli oppimisen edellytykset eivät toteudu opetuksen tai terveellisten koulukiinteistöjen osalta, niin kuitenkin myös ikäviä päätöksiä voidaan joutua tekemään.
Tämä maltillinen linjaus asettaa entistä suuremman haasteen selvitysryhmälle. Näitä asioita olen käsitellyt tarkemmin aikaisemmassa postauksessani.

Tunnin junaan liittyen saimme iltakoulussa tärkeitä vastauksia. Meille kerrottiin selkeällä Suomen kielellä, että nykyinen ratalinjaus mahdollistaa asemapaikat Muurlan ja Suomusjärven kohdalle ilman varsinaisia asemapaikkavarauksiakin. Olennaista on se, että väestöpohja on riittävä, jota se ei vielä tällä hetkellä ole. Tällaisen valtavan hankkeen saaminen Varsinais-Suomeen vaatii tiukkaa edunvalvontaa eri tahoilta. Tämä olisi helpompaa, jos kaikkien viesti hankkeen tarpeellisuudesta olisi selkeä. Tosiasia on se, että osa valtuutetuista kyseenalaisti jopa koko hankkeen.

Nuorten harrastustakuu aloitteen seurauksena toimenpiteet jäivät vähän vaisuiksi. Toki asia on monisyinen eikä asia ole heti valmis, mutta hieman terävämpiä johtopäätöksiä olisin kaivannut esimerkiksi siihen, miten virtuaalipelejä pelaavien poikien sosiaalisuutta voitaisiin tukea. Marjatta Hyttinen ja Marko Tapio käyttivät mm. erinomaiset puheenvuorot asiaan liittyen.

Hajalan päiväkodin korjauspäätös seuraa omalta osaltaan kasvua tukevaa strategiaa. Tämän päätöksen hallinnollisista kiemuroista voisi varmasti kirjoittaa kirjan, mutta lopputuloksena on se, että lehtitietojen mukaan koko virkamieskunta kannatti remonttiesitystä. Asia päätettiin myös valtuustossa yksimielisesti.

Länsirannan paviljonkikaavaa on riepoteltu jo jonkin aikaa. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti esityksen, jonka mukaan pyritään aloittamaan uudelleen kaavamuutos, joka mahdollistaisi paviljonkiravintolan. Valtuusto ei rajannut paikkaa mitenkään, vaan jätti asian jatkojalostamisen virkamiesten tehtäväksi.

Kokouksessa oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yksi asia täytyy vielä nostaa ylitse muiden. On häpeällistä, ettei Salossa saada videointia toimimaan valtuuston kokouksien yhteydessa. Kyseessä on varsin yksinkertainen asia, ja jos joku väittää muuta, niin on väärässä. Pyydän asiasta selvityksen tietohallintojohtajalta. On jo noloa politiikan uskottavuuden kannalta, ettei tätä merkittävää avoimuuden edistäjää saada kuntoon.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *