Salon linja- autoliikenteeseen selkeää parannusta

Tiistaina päätetään kaupunkikehityslautakunnassa joukkoliikenteen linjastoista ensi vuodelle. Luvassa on monta hienoa parannusta, mutta tietysti toivomisen varaakin jää vielä. Mikäli asia kiinnostaa, niin lukaise seuraavat liitteet ja anna palautetta. 

Salon kaupungin joukkoliikennelinjasto 2019
Palvelutasotavoitteet (hyväksytty aikaisemmin)

Suurin parannus liittyy työmatkaliikenteen helpottamiseen, kun viimeiset vuorot lähtevät huomattavasti myöhemmin. Esimerkiksi Salo- Perniö viimeinen vuoro lähtee 19.05 esityksen mukaisesti. Mikäli asia tulee päätökseksi, niin työmatkalaisten lisäksi myös harrastuksiin pääsy helpottuu mikäli viimeiseen bussiin ehtii takaisin. 

Ilta- ja viikonloppuliikenne jää vielä laahaamaan heikohkolle tasolle. Se on iso tulevaisuuden kehittämisen paikka, mutta ensin täytyisi saada ihmiset käyttämään julkista liikennettä. Tämä onnistuu parhaiten, kun lippujen hinnat ovat kohtuulliset ja vuorot kulkevat riittävän tiheästi. Lienee viisasta lähteä liikkeelle esityksen mukaisella rakenteella ja lähteä kokeilemalla miettimään mistä suunnista viikonloppu- ja iltavuoroille riittäisi tulijoita. Tässä yhteydessä esimerkiksi kyläyhdistykset voisivat tehdä galluppia. 

Virkamiesvalmistelussa on jatkettu täysin oikealla linjalla. Joukkoliikenne kehittyy parempaan suuntaan. 

 

1 vastaus artikkeliin “Salon linja- autoliikenteeseen selkeää parannusta

  1. Taisto Tulonen Vastaus

    Nopealla lukemisella en havainnut vuorojen täyttöasteen seurantaa tai pyrkimystä jollain tavoin mitata vuorojen tarpeellisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *