Salolainen tapa jarruttaa kehitystä?

Ensi tiistaina on kaupunkikehityslautakunnassa asialistalla paljon julkisuutta herättänyt paviljonkiravintolaan liittyvä Kaavamuutos.

Paviljonkiravintola- idea lähti liikkeelle Salon kaupungin masinoimasta keskustan kehittämiskampanjasta. Idea on mielestäni erinomainen. Asiat olivat sujuneet hankkeen kannalta varsin hyvin ennen viime viikkoja. Salon seudun sanomissa Paviljonkihankkeen yrittäjät, Ollilat, kertovat tulleensa painostetuksi paviljongin paikasta. Salon yrittäjille ei kävisi rakentaminen länsirantaan, koska parkkipaikkoja menetettäisiin ja se heikentäisi jo toimivien yritysten asemaa. Ihmettelin kovasti Salon yrittäjien yhteistä kannanottoa. Sen sijaan en ihmettele yhtään uuden yrittäjän ajatuksia siitä, että kannattaisiko koko projektista luopua, kun suhtautuminen ideaan kokee tällaista vastustusta jo ennen kaavamuutosten käsittelyä.

Salon yrittäjien hallituksen kannanotto Facebookissa kertoo, että yrittäjien puheenjohtaja Alanko on puhunut omia mielipiteitään koko yrittäjäjärjestön mielipiteenä. Tilanne on erittäin harmillinen. Hallituksen kannanotossa on kuvattu mielestäni viisaasti Länsirannan tilannetta. Toivotaan, että parkkipaikka- asia huomioidaan, mutta samalla ei valita puolta uusien eikä vanhojen yrittäjien välillä ja mikä tärkeintä kannustetaan uutta yrittäjyyttä ja keskusta- alueen kehittämistä. Tällaista maalaisfilosofiaa olisin toivonut näkeväni yrittäjien kannanotoissa asiaan alunperinkin.

Sosiaalisen median keskusteluja seuranneena usean viime vuoden aikana, paikalliset yrittäjät ovat säännöllisesti viestittäneet, että nimenomaan kaupungin virkamiesten toiminta estää vahvasti keskusta- alueen kehittämistä. Länsirantaan liittyvä prosessi kertoo jostain ihan muusta.

Kaupungin ja sen keskusta- alueen kehittäminen on yhteinen asia. Kävin tänään Jarkko Anttilan innoittamana katselemassa paikan päällä Länsirannan kaavamuutosaluetta luonnos toisessa kädessä. Ehdotuksen mukaan parkkipaikkoja häviäisi yleiseltä alueelta 15 kpl. Parkkipaikkoja saataisiin järjestettyä kadulle lisää esim. liikennejärjestelyillä, jos se koetaan tarpeelliseksi. Luulisi olevan yhteinen, myös kadun yrittäjien, etu, että Paviljonkiprojekti jatkuisi ”onnellisten tähtien alla”. Katsotaan miten asia etenee.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *