Kaupunkikehitystä

Ensimmäinen kaupunkikehityslautakunnan kokous pidettiin tänään. Listalla oli lukuisia mielenkiintoisia asioita. Asioita käsiteltiin sekä virkamiesten, että luottamushenkilöiden toimesta erittäin hyvässä ja rakentavassa hengessä.

Paljon keskustelua herättänyt Länsirannan asemakaavan muutosluonnos hyväksyttiin ilman muutosesityksiä.

Paljon huolta herättänyt Perniön liikuntahallin vesivahinko johtuen automaation pettämisestä osoittautui pelättyä pienemmäksi vahingoksi. Koko lattiaa ei Ari Vainion mukaan tarvitse vaihtaa. Toistan näkemykseni siitä, että ”vanhaa” kunnon  vahtimestaria tarvittaisiin myös eteläisessä Salossa.

Sisäilma- asioihin saatiin erittäin lupaavia tietoja. Mikäli oikein käsitin, niin Ari Vainion mukaan tavoitteena on, että kaikissa kiinteistössä, joissa on koneellinen ilmanvaihto, olisi 24/7 koneet päällä, mutta säädöt tehtäisiin käyttäjämäärien mukaan. Tämä on mielestäni ainut oikea ratkaisu. Nykyinen koneiden sammuttaminen esim. yöllä on selkeästi lisännyt ongelmia. Toivottavasti asia saadaan nopeasti kuntoon esimerkiksi Perniön liikuntahallin suhteen.

Tulipa kokouksessa tehtyä Kokoomuksen edustajien kanssa myös lautakunta- aloite liittyen koulukuljetusperiaatteisiin:
Salon erikoisluokilla opiskelee oppilaita, joiden koulukuljetuskustannukset ovat nousseet kohtuuttomasti johtuen uusista liikennejärjestelyistä.
Kuljetuskustannukset kuuluvat heidän lähikoulupäätöksensä mukaisesti huoltajille. Kohtuuton hinnannousu(n. 300 %) on aiheuttanut kuitenkin sen, että osa oppilaista joutuu huoltajien kanssa pohtimaan koulun vaihtoa tai muuttamista pois kotoa vuokra- asuntoon. Huoltajat eivät ole voineet varautua tähän tilanteeseen hakiessaan oppilaalle erikoisluokkapaikkaa. Koulun vaihto on oppilaalle peruskouluiässä yleensä inhimillisesti huono vaihtoehto. Pahimmassa tapauksessa se saattaa vaarantaa koko oppivelvollisuuden suorittamisen. Esitämme, että edellä mainittuja erikoisluokilla opiskelevia oppilaita tuetaan kuljetuskustannuksissa siten, että hinnannousu huoltajalle on kohtuullinen. Tukikustannukset jakautuisivat koulukuljetuskustannuksina erikoisluokkaoppilaiden lähikouluihin.
Esitys ei koske syksyllä tai myöhemmin tulevaisuudessa erikoisluokilla aloittavia oppilaita, koska heillä on ollut tiedossa kuljetuskustannuksien suuruusluokka.

Uskon, että taitavat virkamiehemme keksivät keinon, jolla asia saadaan kohtuullistettua.

Sanna Leivonen kommentoi aloitetta siten, että myös uusia erikoisluokkaoppilaita tulisi tukea. Tätä ei lisätty aloitteeseen, koska asia on oikeastaan lasten ja nuorten palveluihin kuuluva opetuslautakunnan alainen asia. Olisi kyllä hienoa, jos opetuslautakunta kävisi periaatteellisen keskustelun muuttuneessa tilanteessa siitä näkökulmasta, että kohdellaanko oppilaita alueellisesti tasa-arvoisesti erikoisluokkarakenteessamme.

Mopokorjaustilaa etsitään ja asiaan on reagoitu. Nuorisopalvelut näyttelee isoa roolia tässä asiassa. Ajatus on todella kannatettava ja lupaukseni sponsoroinnista on edelleen voimassa, kunhan tilat ja valvonta vaan järjestetään.

Jarkko Anttila esitteli myös lautakunta- aloitteen liittyen Salo- hallin äänentoistoon. Onhan se kyllä surkea… Aloitteessa oli todella nähty vaivaa ja suunniteltu tajunnat räjäyttävä äänimaailmarakenne tapahtumiimme. Näinä niukkoina aikoina jäi mietityttämään hankkeen kustannusarvio 59 000€.  Jarkko Anttilalla oli myös mukanaan ”edustavaa” kuvamateriaalia Salon kaupungin keskustan ilmeestä. Sanoisin niiden perusteella näin, että kaupunkikehityslautakunnalla on paljon työtä edessään koko keskustan kehittämisen näkökulmasta.

Näillä mietteille eteenpäin. Toivottavasti juhannussäät suosivat.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *